Sol, friskluft och nästa generation elitskidåkare

 Foto: Morgan Grip

Foto: Morgan Grip

Helgen tillbringades i solen på Svegs skidstadion tillsammans med två Canon-kameror och cirka 200 av Sveriges bästa skidåkare i ålderskategorin 15-16 år. Nästa generation elitskidåkare med andra ord.
Min egen karriär som skidåkare sträcker sig till en anmälan till Vasaloppet för några år sedan, jag kom dock aldrig till start. Biljetten såldes och kort därefter också utrustningen. Jag håller mig nog till fotograferandet istället.

Eller kanske är det så att jag ändå har åkt Vasaloppet? I alla fall om man skall gå på Ulf Lundells devis. Ulf Lundell myntade uttrycket ”En inställd spelning är också en spelning”, kanske är ett inställt Vasalopp också ett Vasalopp, tänker jag då.

Hur som helst så har helgen på Svegs skidstadion varit fantastisk och Svenska skidförbundet beskriver den mitt i prick på sin hemsida:

Vilken skidpropaganda det bjöds på i Sveg under avslutningen av Folksam Cup-finalen! Strålande solsken, perfekta spår, bra arrangemang och framförallt spännande tävlingar in i det sista.

När jag nu efter tre dagars arbete “på fältet” satt mig vid datorn för att gå igenom helgens bilder, kan jag konstatera att det var länge sedan jag fick så mycket friskluft som under helgens arbete som fotograf för Svenska skidförbundet.

Tack för uppdraget det här gör jag gärna om! Jag behöver mer friskluft 🙂