WordPress driver en tredjedel av alla hemsidor på nätet!

Var tredje webbplats i världen är skapad i Wordpress. Webbyrå Mediamakarna Grip hjälper er med en hemsida i WordPress.

Marknadsandelen för WordPress har stadigt ökat de senaste åren. Enligt statistik från analysföretaget W3Techs driver WordPress nu en tredjedel av webbens tio miljoner mest besökta webbplatser.

Fantastiska, men inte speciellt förvånande, siffror! WordPress är helt enkelt ett riktigt bra system, som passar till både små webbplatser och stora komplexa webbplatser. Det är en plattform för utveckling av professionella hemsidor, kraftfullt och flexibelt nog för att bygga nästan vilken hemsida som helst.

WordPress spelar till stor del i en egen liga. Det beror främst på att WordPress är som en schweizisk armékniv, eller som Lego för webbutveckling och webbdesign. WordPress öppna källkodssystem och plugins gör det möjligt för webbutvecklare att skapa många olika typer av hemsidor.

Är du intresserad av att veta mer om WordPress? Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi på Webbyrå Mediamakarna Grip kan hjälpa er.

27 maj 2003

WordPress kom i sin första skarpa version, 0.7, den 27 maj 2003. Två år efter att WordPress första version lanserades hade systemet laddats ned 50 000 gånger, och Ytterligare sex år senare, i januari 2011, drev WordPress 13,1 procent av världens mest besökta webbplatser.

I april 2019, snart sexton år efter den första releasen, driver WordPress 33,5 procent av världens tio miljoner mest besökta webbplatser, enligt W3Techs. Det betyder alltså att WordPress nu driver en tredjedel av webben.

WordPress senaste version, 5.1, som släpptes den 21 februari, har sedan dess redan laddats ned nära 14 miljoner gånger.

Under åren har WordPress blivit det självklara valet för allt fler och fler företag och organisationer och WordPress driver nu alltså en tredjedel av webben. WordPress är med andra ord ett mycket populärt system för utveckling av hemsidor.

Slutsatsen är att WordPress, med sin flexibilitet och kraft, kommer att öka ännu mer i popularitet.

Vi hjälper er med en hemsida i WordPress

På webbyrån Mediamakarna Grip älskar vi WordPress. Vi ser fram emot att hjälpa fler företag och organisationer med hemsidor i WordPress. Några av de senaste hemsidorna som vi byggt i WordPress kan du se här!

Morgan Grip, vd och webbdesigner, Mediamakarna Grip Webbyrå

Morgan Grip

Webbdesigner, -utvecklare

070-215 03 15 · morgan@mediamakarnagrip.se