5 tips för en mer säljande hemsida!

5 tips för en mer säljande hemsida

Hemsidan är skyltfönstret för ert företag och navet i er digitala marknadsföring. Här är några korta tips för en mer säljande hemsida, förutom självklarheter som bra, beskrivande och säljande rubriker, texter och bilder i bra kvalitet, samt snabb laddtid.

  • Se till att viktigt innehåll och att call-to-action-knappar sticker ut med tydliga kontraster, då genererar dem fler klick. 
  • Repetera dina call-to-action-knappar på flera passande ställen på hemsidan så ökar chansen att besökarna ser dem och klickar på dem.
  • Ta bort långa formulär. Minska ner antalet fält i dina formulär och ta med endast de absolut nödvändigaste formulärfälten för den första kontakten. Kortare formulär ger generellt sett fler inskickade formulär.
  • Personbilder inger förtroende. Visa vilka ni är med porträttbilder på medarbetarna, och gärna också verksamhetsbilder, det gör mycket för både helhetsintrycket och förtroendet.
  • Gör din hemsida attraktiv för Google. Anpassa och strukturera upp webbplatsen och tänk på hur ni utformar texterna på hemsidan. Fundera över vad dina kunder söker efter de tjänster eller produkter ni erbjuder, och använd de orden som nyckelord på webbplatsen.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med en snygg och mer säljande hemsida till ditt företag?

Vill du ha tips för en mer säljande hemsida? Kontakta Morgan på telefon 070-215 03 15 eller e-post morgan@mediamakarnagrip.se

Morgan Grip, vd och webbdesigner, Mediamakarna Grip Webbyrå

Morgan Grip

Webbdesigner, -utvecklare

070-215 03 15 · morgan@mediamakarnagrip.se