AI-genererad text – Framtiden för innehåll?

AI-genererad text – Framtiden för innehåll? Foto: Morgan Grip

Robottext, eller bottext är en form av artificiell intelligens som kan användas för att generera människoliknande textinnehåll.

AI-genererad text kan dock inte ersätta helt den unika kreativiteten hos en erfaren skribent, men det kan vara ett viktigt verktyg för att hjälpa till med att producera innehåll i stor mängd och på ett effektivare sätt. Således är AI-genererade texter definitivt något som vi borde se fram emot i framtiden.

Ett nytt chattverktyg som har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden eftersom den klarar av att uttrycka sig i skrift nästan som en människa är ChatGPT som bygger på artificiell intelligens. Vad är ChatGPT?

ChatGPT är en AI-drivet textgenerationsmodell utvecklad av OpenAI. Den är tränad på en stor mängd textdata från internet för att förbättra sin förmåga att generera meningsfulla och sammanhängande texter i olika sammanhang.

Fördelar och nackdelar med robottext?

Fördelar:

  • Robottext är ett effektivt sätt att skapa innehåll som annars kan ta lång tid att skriva.
  • Det hjälper till att fylla webbplatser med information och uppdatera dem regelbundet, vilket gör det lättare för användare att hitta relevant information.
  • Det ger både sökmotorer och människor en chans att navigera på sidan utan problem.
  • Robottext kan bidra till SEO genom korrekt indexering av hemsidan för de viktigaste sökorden. 

Nackdelar:

  • Om roboten inte använder riktiga ord eller meningar kan det leda till dålig stavning och grammatik som inte är trevligt för användarna.
  • Ibland har robotinnehåll lite relevans, vilket betyder att besökaren inte kan finna den information de letade efter snabbt nog.
  • Om robotinnehållet är detsamma hela tiden blir det trist, vilket gör det svårt för besökaren att engageras i webbplatsens innehåll.

Det här blogginlägget är delvis skrivet av ChatGPT. Vi ställde frågorna, ChatGPT svarade.

Läs mer om ChatGPT på Open AI:s webbplats: https://openai.com/blog/chatgpt/

Morgan Grip, vd och webbdesigner, Mediamakarna Grip Webbyrå

Morgan Grip

Webbdesigner, -utvecklare

070-215 03 15 · morgan@mediamakarnagrip.se