Stor ökning för e-handeln

Stor ökning för e-handeln.

Försäljningen inom e-handeln har växt explosionsartat under 2020 och inledningen av 2021. Allt pekar på att den trenden kommer att fortsätta. 

Allt fler konsumenter köper varor och tjänster online. Den senaste E-barometern som ges ut av Postnord i samarbete med HUI Research AB och intressorganisationen Svensk Digital Handel visar att e-handeln går som tåget. 

Totalt sett landade tillväxten för e-handeln på 53 procent under första kvartalet 2021 och 77 procent av svenskarna e-handlade per månad under kvartalet. Under 2021 beräknas e-handeln mot konsumenter nå 115 miljarder kronor, enligt en prognos i rapporten E-barometern Q3 2020.

E-handeln ökar i alla produktkategorier

Enligt E-barometern Q1 2021 är det dagligvaror och heminredning som toppar tillväxtlistan medan skönhet och hälsa är den vanligaste produktkategorin som flest konsumenter näthandlar i.

Möbler och heminredning, bygghandel, sport och fritid, barnartiklar och leksaker, dagligvaror, böcker och media, apoteksvaror, modehandeln och hemelektronikhandeln går samtliga starkt framåt. E-handeln slog försäljningsrekord i alla produktkategorier 2020.

Nästan hälften av konsumenterna (47%) uppger att de klickat hem begagnade produkter under det senaste året. Enligt E-barometern Q1 2021 beräknar man att online-omsättningen av begagnade produkter ligger på omkring 14 miljarder kronor.

Nästan hälften av alla svenska konsumenter uppger också att de handlar från utländska webbutiker och där är det Amazon som toppar listan som svenska konsumenter handlar från.

Mer om e-handel

Är du intresserad av e-handel och hänga med i utveckling och trender samt ta del av intressanta reportage rekommenderar jag att du kollar in Svensk Digital Handel, Ehandelstrender samt Ehandel.

Funderar du på att starta e-handel? Är det dags att ta din försäljning ut på nätet?

Oavsett om du precis skall starta ditt företag och din försäljning på nätet, eller om du redan har en fysisk butik i dag men vill börja sälja dina produkter på internet så kan vi på Mediamakarna Grip hjälpa er med en webbutik och komma igång med e-handel.

Vi utvecklar och förvaltar webbutiker på världens mest populära e-handelsplattform, WooCommerce. En e-handelsplattform som är dynamisk och kan växa och utvecklas med dig. Här kan du se två exempel på webbutiker vi utvecklat och driftar:

Mediamakarna Grip webbyrå lanserar ny e-handelsbutik till Fasadinvest.
fasadinvest.se – E-handel från Mediamakarna Grip Webbyrå.
En hemsida producerad av Webbyrå mediamakarna Grip
smartskate.se – E-handel från Mediamakarna Grip Webbyrå.
Morgan Grip, vd och webbdesigner, Mediamakarna Grip Webbyrå

Morgan Grip

Webbdesigner, -utvecklare

070-215 03 15 · morgan@mediamakarnagrip.se