Vad är Google My Business?

Vad är Google My Business?

Google My Business är en företagsprofil på Google. Med Google My Business hanterar du hur ditt företag presenteras i Google Sök och Maps. 

Google My Business är en kostnadsfri tjänst som alla företag bör ha, men särskilt användbart är det för företag med lokal närvaro. 

Om du har sökt efter ett företag på Google och fått upp företagets kontaktinformation på höger sida i webbläsaren så är det företagets Google My Business-profil du sett. Det är ett perfekt ställe att synas på.

Du registrerar enkelt ditt företag i Google My Business här.

Se till att profilen alltid är uppdaterad med korrekt information, aktuella bilder, öppettider, kontaktuppgifter, eventuella erbjudanden och kampanjer för att uppmuntra kunderna att välja dig.

Recensioner och omdömen på Google

När du har en Google My Business-profil har kunder även möjlighet att recensera ditt företag och du kan läsa och svara på recensionerna från dina kunder. När du väl har fått recensioner är det viktigt att du besvarar dem. Detta visar att du är engagerad och bryr dig om dina kunder. 

Utmärkt komplement till företagets webbplats

Din företagsprofil på Google är ett utmärkt komplement till din webbplats och gör den mer framträdande på Google Sök och Google Maps. Du skall också så klart lägga till en länk till din webbplats i företagsprofilen.

Morgan Grip, vd och webbdesigner, Mediamakarna Grip Webbyrå

Morgan Grip

Webbdesigner, -utvecklare

070-215 03 15 · morgan@mediamakarnagrip.se