Ny webbplats till sveg.se lanserad

Webbyrå Mediamakarna Grip lanserar ny webbplats till den lokala nyhetssajten Sveg.se.

På måndagsmorgonen kunde vi på webbyrån äntligen lansera den nya versionen av nyhetssajten sveg.se. Efter att hemsidan de senaste fyra åren rullat på Drupal valde vi WordPress när vi nu relanserade sajten.

Migrerad från Drupal till WordPress

Cirka 3 000 artiklar och 9 000 bilder migrerades från Drupal till WordPress. Sajtens funktionalitet byggdes upp från grunden för att snäppa upp funktionalitet och användarvänlighet ytterligare. 

Sajten så klart mobilanpassad.

Sveg.se

Nyhetssajten Sveg.se startades 2001 och är det självklara valet när man vill hålla kolla på lokala nyheter och händelser i Härjedalens centralort Sveg och dess närområde. Tidningens primära bevakningsområde är Svegsbygden; Lillhärdal, Linsell, Lofsdalen, Sveg och Älvros med omnejd.

Besök sajten: sveg.se

Starta hyperlokal nyhetssajt

Allt fler lokala tidningsredaktioner läggs ner och nya digitala medier som förmedlar lokala nyheter växer fram i form av så kallade hyperlokala nyhetsmedier. Sveg.se är en av Sveriges alla hyperlokala nyhetsmedier.

Intresset för hyperlokala nyheter och journalistik växer. Vanligt är att journalister som tidigare varit anställda i större mediehus startar upp hyperlokala nyhetssajter.

Behöver du hjälp med utveckling av en hyperlokal nyhetssajt? Tveka inte att kontakta oss på Mediamakarna Grip Webbyrå.

Sveg.se - en nyhetsportal utvecklad och driftad av Webbyrå Mediamakarna Grip - Vi hjälper kunder över hela landet att synas med en professionell hemsida.
Sveg.se – en nyhetsportal utvecklad och driftad av Webbyrå Mediamakarna Grip – Vi hjälper kunder över hela landet att synas med en professionell hemsida.
Morgan Grip, vd och webbdesigner, Mediamakarna Grip Webbyrå

Morgan Grip

Webbdesigner, -utvecklare

070-215 03 15 · morgan@mediamakarnagrip.se